Organisatie

Musicalgroep Utrecht brengt muziektheater in de vorm van volledig nieuwe producties en/of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken met nieuwe muziekkeuzes. A Hard Day’s Midsummer Night in 2012 is daar een prima voorbeeld van: tekst van William Shakespeare gecombineerd met de muziek van de Beatles zorgde voor een spannende en vrolijke theaterbeleving.

Na de eigen productie Medusa in 2008 werd met de musical The Mikado van Gilbert & Sullivan in juni 2010 een eigen weg ingeslagen met het doel om jaarlijks een musical op hoog niveau neer te zetten. Hiervoor worden er per productie auditieronden georganiseerd en wordt de cast tijdens het productieproces professioneel begeleid op het gebied van zang- en speltechnieken. De musical bewerking van de Purcell-opera Dido en Aeneas in 2011, het muziektheater A Hard Day’s Midsummer Night in 2012 en de bewerking van Romeo en Julia in 2013-14 waren daarop het even logische als uitdagende vervolg.

Creatives & Docenten – Urinetown:

Hubert ter Meulen – Muzikaal leider & regisseur
Charlotte Hulsbergen – Speltraining & regisseur
Margoke Nijssen – Choreografie

Bestuur:

Rolanda de Gilde – Voorzitter
Erik Keller – Penningmeester
Ineke Bosma – Commerciële zaken

Zeer gewaardeerde medewerkers:

Wim de Graaff – Financiële administratie
Milly Uylenbroek – Websitebeheerder

Musicalgroep Utrecht is erkend als leerbedrijf voor MBO artiesten en is als zodanig geregistreerd in het register van erkende leerbedrijven. Kamer van Koophandel 30241091 KvK Utrecht