Wouter Braaf

Opgegroeid in het pittoreske dorpje Wieringerwerf (kop van Noord-Holland). Tot zijn achttiende hoofdrollen mogen spelen in twaalf amateurmusicals bij de lokale musicalvereniging en op de middelbare school. Weet daarom als geen ander hoe het is om als amateur geregisseerd te worden, waardoor hij zich nu goed kan verplaatsen in de gedachtegangen en vragen van zijn spelers.

Studeerde in 2006 af als Bachelor in the Art of Theatre in Education. Met andere woorden; is 1e graad theaterdocent, trainingsacteur en regisseur voor het amateurtheater. Direct na zijn studie kon Wouter aan het werk als acteur, en speelde o.a. in de Judas Passion, De Toorn van de Sfinx en in de musicals Rembrandt, Ciske de Rat, Bonifatius en Soldaat van Oranje.

Wouter geeft wekelijks communicatietrainingen als trainingsacteur in het bedrijfsleven en is zich aan het specialiseren in het camera-acteren. Hij mocht daardoor rollen spelen in o.a.SpangaS en ONM en was onlangs 2 maanden in Indonesië voor de opnames van de speelfilm Soegija. Daarnaast zat hij in de finaleshow voor de rol van Tarzan en heeft daardoor in New York mogen zingen met Phil Collins.

Zijn laatste regieprojecten waren de musical Grease bij het Rijswijks Jeugdtheater en een dinershow met 120 jongeren tussen de 8 en 25 jaar oud. Hij vindt het fijn om als regisseur niet alleen te creëren maar ook te doceren. Zijn doelstelling is dan ook dat spelers na de première niet alleen kunnen zeggen dat ze een fijne repetitietijd hebben gehad, maar ook dat ze zichzelf verder hebben kunnen ontwikkelen als acteur.

Zie voor meer info: www.wouterbraaf.nl