Mirthe Bron

Werd geboren in Utrecht in 1981, volgde haar eerste balletlessen bij Gerda Zaandam en later bij Anneke Goud. Zij maakte onderdeel uit van theatergroep Dox van 1998 tot 2000. Na het behalen van haar VWO diploma studeerde zij 1 jaar docent dans aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Maar het theater, het zingen het performen bleef kriebelen en besloot zij auditie te doen voor de musicalopleiding aan de Fontys dansacademie Tilburg, hier behaalde zij in 2004 haar diploma. Maar de drang om te leren bleef.

Zij deed auditie voor de Koningstheaterakademie, een particuliere kleinkunstopleiding in den Bosch, ook hier behaalde zij na vier jaar haar diploma.

Zij was te zien in onder andere; Doornroosje de musical van Studio 100, Mata Hari en We’re watching you van Harlekijn producties en op theaterfestival Boulevard in den Bosch. In seizoen 2010/2011 speelt Mirthe de voorstellingen Liedjes van Louis Davids en Rent.

Voor de Musicalgroep Utrecht verzorgde Mirthe de choreografie van The Mikado en Dido en Aeneas. Bij de start van de laatste productie hadden we een grote dansgroep voor ogen maar gaandeweg bleek dat Mirthe, bijgestaan door MGU speler Bas Jacobs, precies die invulling wist te geven die deze productie zo bijzonder en dierbaar maakte.

Voor meer informatie zie www.mirthebron.nl