Marjolijn Tijsmans

In 1998 studeerde Marjolijn Tijsmans (1974) cum laude af in de Theaterwetenschappen, specialisatie dramaturgie. Zij ontwikkelde zich in de jaren daarna tot een allround productieleider, regie-assistent en tourmanager bij zeer diverse gezelschappen, waaronder De Paardenkathedraal, Het Laagland, Dansgroep Krisztina de Châtel en Het Nationale Toneel.

Hoewel het samenwerken met regisseurs als Dirk Tanghe, Inèz Derksen, Guusje Eijbers, Jürgen Gosch, Peter Tuinman (e.v.a.) zeer inspirerend was, bleek haar passie voor mensen, verhalen (en taal!), ontwikkeling en organiseren groter dan het theater. Zodoende zette zij haar talenten op deze gebieden de laatste jaren dan ook in bij organisaties in de advies en trainingssector en de uitvaartbranche en werkt vanuit haar eigen bedrijf Woord & Support als project- en evenementmanager en tekstschrijver. Het integreren van passie en talent is niet alleen haar stokpaardje maar ook de motor achter de voorstellingen van Musicalgroep Utrecht. Zodoende keerde zij met plezier terug in het theater.

Voor meer informatie: http://woordensupport.nl/

Voor de Musicalgroep Utrecht ondersteunde Marjolijn Tijsmans de producties van Dido en Aeneas en A Hard Day’s Midsummer Night. Bij de laatste voorstellingen bewerkte zij ook de dialoogteksten